Oktober 2021: U bent waarschijnlijk al lang van plan eens iets van deze kunstenaar aan te schaffen maar een atelier
bezoek komt er steeds maar niet van.

Dan is het misschien een idee om eens op de
volgende link te klikken:


https://www.saatchiart.com/andREVANbuuren

Natuurlijk bent u nog steeds welkom in mijn atelier, er is naast de op deze pagina's afgebeelde werken genoeg te zien dat (nog) niet op mijn (of op 'n andere) site staat...


September 2021: Wederom heb ik wat aan mijn website zitten sleutelen. Er staat voor mijn doen nu aardig wat nieuw werk op. De pagina met werk in stock is wat vereenvoudigd. Schilderijen die er voorheen wel op te vinden waren hangen - een uitzondering daargelaten - echter nog steeds in mijn magazijn. Dus maakt u zich zorgen of uw favoriete schilderij nog wel beschikbaar is, neem contact op en ik praat u even bij...

info@andrevanbuuren.com

 
Augustus 2020: “Is het nog ver?” is de titel van een boekje met cartoons dat ik eerder in een beperkte oplage het licht heb doen zien. Ik heb het opnieuw vormgegeven in een wat groter formaat (24 x 17 cm. Hard Cover - 44 pagina's) er een paar nieuwe tekeningen aan toegevoegd en ook gelijk de titel maar veranderd in “Gedoe”.

Voor meer informatie:

boeken@andrevanbuuren.nl


20 januari 2020

Ze stonden al een tijdje te dringen, maar omdat ik een schilderij het liefst zo lang mogelijk laat drogen voordat ik de vernis aanbreng heb ik ze vandaag pas in de etalage gezet.


"Ze willen het toch zelf?.."
Olieverf op paneel 53 x 43 cm.


"Kijk eens!.."
Olieverf op paneel, 23 x 15,5 cm.
2 mei 2019: Vanaf vandaag - tot eind augustus - zijn er 20 van mijn schilderijen te zien in

Museum Thijnhof te Coevorden

Alle informatie zoals openingstijden en een "Meet and Greet" met uw favoriete kunstenaar is te vinden op de website van het museum:

Museum Thijnhof

Februari 2018 Het zal u opgevallen zijn dat ik mijn website een beetje heb vertimmerd, u kunt nu zonder een muisarm op te lopen een reeks schilderijen eenvoudig achter elkaar bekijken. Dat een en ander hoofdzakelijk in een soort Engels wordt aangekondigd - de voedertaal van het web, zo heb ik me laten wijsmaken - is hopelijk geen bezwaar, uw Engels is tenslotte beter dan het mijne. En op deze pagina's blijf ik gewoon in een soort Nederlands berichten.

December 2017 Als u deze pagina bekijkt lijkt het over niks anders meer te gaan dan over Duk Deny. Wie is die vent en wat moet ie? De man zelf is niet bereikbaar voor commentaar maar gelukkig vond ik in het magazijn nog een stoffig en dik dossier waarop nauwelijks leesbaar staat vermeld: Archief Duk Deny.
Dat archief bevat strips die eerder zijn gepubliceerd op Stripster, maar die ik hier komende tijd in een wat groter formaat nogmaals hoop te plaatsen. Tegen een beetje recyclen (herfietsen in goed Nederlandsch) zal niemand veel bezwaar maken…Oktober 2017 - Voor de liefhebbers van onalledaagse stripverhalen heb ik weer een paar afleveringen van Duk Deny op StripSter gezet. Zoals gewoonlijk gaat het weer nergens over dus u kunt met een gerust hart iets zinnigs gaan doen.

Maar voor wie het niet laten kan, ga naar:

Stripster.eu

Juli 2017 - Omdat Henk en Wilma van Lieshout Galerie Bonnard (tot mijn spijt, ze hebben mijn schilderijen zonder gezeur zeven jaar de ruimte gegeven en mooie tentoonstellingen en boeken gemaakt) hebben overgedragen aan een nieuw team hebben ze voor de vaste klanten een laatste verkooptentoonstelling georganiseerd.


Naar horen zeggen verlenen ze iedereen die daar om vraagt - of soms zomaar - een flinke korting. Er hangen ook een paar schilderijen van mij tussen, dus aarzel niet en sla uw slag.


Het is tevens het einde van mijn aanwezigheid in galerie Bonnard, de in september aantredende nieuwe eigenaren hebben bedacht het bonte gezelschap van kunstenaars dat Bonnard ruimhartig vertegenwoordigde eens flink uit te dunnen en zich te beperken tot - wat ze daar onder verstaan zal nog moeten blijken - realisme.


Een begrijpelijk keus want voor net echt stillevens - al dan niet van boven -, een mistig landschapje met koetjes en een felgekleurde luchtballon om er nog wat sjeu aan te geven, is zonder veel inspanning hier en daar nog wel een koper te vinden. Dat ze de rijkdom aan genres die Bonnard tot zo’n unieke galerie maakte menen te moeten verschralen tot er de zoveelste niks aan de hand kunstkraam overblijft, ze zoeken het maar uit...


Het is alleen jammer dat ze kennelijk het fatsoen missen om de kunstenaars die ze niet meer in hun nering dulden even in te lichten. Dat laten ze schaamteloos en lafjes over aan de vertrekkende eigenaren die - zo kreeg ik de indruk - ook maar moeten raden naar hoe of wat.


Bij de nieuwe heren is de kunstenaar (zoals zo vaak) een noodzakelijk kwaad waar je slechts je hoed voor af hoeft te nemen als hij, ongeacht de kwaliteit van het werk, geld in het laatje brengt. Ze zullen het als galeriehouder nog ver brengen…

April 2017 - Tot 28 mei is er in Galerie Bonnard een tentoonstelling waaraan bijna alle kunstenaars uit de galerie deelnemen. Ondergetekende is daar ook met drie schilderijen vertegenwoordigd.

Een uitgelezen kans om ze nog eens in het echt te bekijken.

Oktober 2016 - Het heeft vijf jaar geduurd maar ik ben er in die korte tijd toch in geslaagd alle strips van Duk Deny in een boek te verzamelen onder de verrassende titel:

duk deny vliegt weer

Ter informatie: Het boek (hardcover 28x21 cm - 60 pagina’s kleur) is prettig - 18,95 euro - geprijsd maar de verzendkosten vallen nogal tegen.

Mocht u besluiten bij

Lulu (de drukker, geen Chinese massage salon)

een of zelfs meerdere van mijn boeken te bestellen is het raadzaam om eerst een account aan te maken. Kost niks en verplicht u tot niets.

Het aardige is dat u dan regelmatig emails krijgt met interessante aanbiedingen. Meestal iets in de richting van: Geen verzendkosten of: 25% korting op de boeken.

Als je inlogt staan er ook op de welkoms pagina regelmatig aanbiedingen die het de moeite waard maken eens een echt boek aan te schaffen en niet zo’n digitaal vod dat niet meer bestaat zo gauw de stroom uitvalt…

Wilt u een gesigneerd exemplaar?

Dat kan. Omdat een postzegel per gram de goudprijs inmiddels verre overstijgt ben ik om niet helemaal aan de bedelstaf te geraken genoodzaakt 18,95 plus verzendkosten in rekening te brengen. (Als ik u was zou ik er nog maar eens over nadenken…)

U kunt de kunstenaar bereiken op het onderstaande mailadres (even zorgvuldig overtikken).

type dit adres over

Vindt u een boek maar stoffige en dure onzin kunt u de strips ook op uw schermpje lezen, ga dan naar

Stripster

het online magazine voor tekentalent waar geen uitgever zijn vingers aan wil branden…

Voor meer boeken:

andREVANbuuren - De boeken

Juni 2016 - Vanzelfsprekend ben ik zeer verguld als er iemand belangstelling toont voor wat deze kunstenaar op creatief gebied zoal uitspookt. Onlangs werd ik benaderd door het bijzonder interessante

Cultureel Webtijdschrift Barbarus.

Wie weet steekt u er iets van op:

Culturele Website Barbarus - Interview met andREVANbuuren

Mei 2016 - Om het allemaal nog overzichtelijker te maken heb ik een aantal schilderijen die kleiner zijn dan 16 x 21 cm op een pagina bij elkaar gezet.
Wie weet zit er iets voor u bij, om wat heilige dagen op te vullen bijvoorbeeld...

small paintings

Klein Spul...

Februari 2016 - Het zal u niet ontgaan zijn: 2016 is het Jeroen Bosch jaar. 500 jaar dood en eindelijk erkenning. Nu verheugt u zich net als ondergetekende natuurlijk op een bezoek aan het Museum in Den Bosch waar een groot aantal werken van deze uitzonderlijke schilder tentoongesteld gaan worden. Vooral om die geweldige drieluiken zoals de "Tuin der Lusten" "De aanbidding van de drie koningen" en "De verzoeking van de heilige Antonius" eindelijk eens in het echt te zien*; ik lig er nu al wakker van...

Mocht het eenmaal binnen weer eens dringen zijn en je nog hoofdzakelijk achterhoofden ziet van lui die met een koptelefoon op en hun ogen dicht naar een schilderij staan te kijken raad ik u aan een stukje door te rijden naar het dorpje Heeswijk-Dinther. Daar organiseert Galerie Bonnard uit Nuenen in

"De Oude Jongensschool" (Hoofdstraat 100B)

- een betere locatie kan deze oude jongen zich niet wensen - in het kader van het Jeroen Bosch jaar een speciale tentoonstelling onder de niets verhullende titel:

Jeroen Bosch van de 21e eeuw.

Er is een uitgebreide collectie kunstwerken te zien van een tiental kunstenaars dat Bosch als een grote inspiratiebron beschouwt. Niet zo vreemd dus dat u er ook een paar schilderijen van ondergetekende aan zult treffen...


(Een onlangs herontdekte tekening van Bosch...)

Voor alle informatie: Galerie Bonnard

* Helaas, die drieluiken die nu juist de essentie van het fenomeen Jeroen Bosch vormen zijn niet op deze tentoonstelling te zien. En het is er zó druk dat je ook niet rustig naar de schilderijen kunt kijken die er wel hangen. Als je er in slaagt een plekje voor een schilderij te veroveren, staan er ongeveer driehonderdvijftig man in je nek te hijgen. Ik begrijp ook wel dat zo'n museum zo veel mogelijk bezoekers wil trekken. Maar de bedoeling van een tentoonstelling is wat mij betreft nog steeds dat je op je gemak het tentoongestelde werk kunt bekijken. En dat kun je daar in Den Bosch wel vergeten...

andREVANbuuren onder invloed...

De week van vier oktober - werelddierendag - leek het me en aardig idee een toepasselijke strip op StripSter te publiceren. De hoofdrol is wederom weggelegd voor Duk Deny maar hij wordt in dit avontuur bijgestaan door een trouwe(loze) viervoeter...

In nummer 49 van Stripnieuws, een uitgave van Het Stripschap, is een complete strip van mijn hand gepubliceerd. Omdat om een of andere reden niet iedereen abonnee is van dat blad leek het me een aardig idee die strip, met de veelzeggende titel

De Wraak Van Duk Deny

Lees de strip via deze link

Als u niet kunt wachten om te weten hoe het afloopt, nummer 49 van StripNieuws is nog steeds te bestellen via deze link:

StripNieuws.

Vandaag (32 maart 2015) heeft Robin Schouten een nieuw stukje van mijn hand over het fenomeen stripverhaal met de titel: Links, rechts of toch links? op zijn blog geplaatst.

Links, rechts of toch links?

Januari 2015 - Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar ik heb sinds lange tijd weer een - voor mijn doen groot (60x80 cm) - schilderij voltooid met de titel:

"Natuurlijk is het allemaal waargebeurd (wat dacht u dan?)..."

Totdat ik een bruikbare foto heb van het gehele schilderij - er moet eerst nog een vernis op, daar neem ik even de tijd voor - alvast een paar detail opnamen. Maar inplaats van te wachten op een foto kunt u natuurlijk vrijblijvend een afspraak maken om het schilderij in het echt te bekijken...

info@andrevanbuuren.nl


Over Strips

Soms vraag ik me wel eens af waar ik me eigenlijk mee bemoei, maar als doorgewinterde strips lezer valt me wel eens iets op waar ik graag wat over kwijt wil. Robin Schouten, die onder andere voor Eppo de rubriek "De Boekenkast" verzorgt nodigde me uit af en toe een stukje op zijn blog te plaatsen.

Via onderstaande links kunt u ze desgewenst (nog) eens nalezen. Het eerste stukje is overigens op de blog van StripSter gepubliceerd...

 

Het moet ook allemaal niet te eenvoudig worden..